پرسش و پاسخ در مورد آموزش فارسی به بچههای مقیم خارج از کشور
در این صفحه، به برخی از پرسشها درباره مدرسه فارسی آنلاین (Online Persian School) پاسخ داده شده است. در صورتی که پرسش های دیگری هم دارید لطفا برای ما بفرستید تا در این صفحه به آن پاسخ داده شود. Email: [email protected]
ویژگیهای اصلی مدرسه فارسی آنلاین
تضمین کیفیت آموزش: مدرسه فارسی آنلاین یک پلتفرم معرفی دانش آموز به آموزگار نیست! بلکه برای ارایه خدمات آموزشی با کیفیت بالا و بهبود مداوم کیفیت، یک سیستم مدیریت کیفیت آموزش با حضور افراد متخصص و باتجربه در حوزه آموزش و تکنولوژیهای آموزشی، را مستقر نموده است. مدیریت کیفیت مطالب آموزشی تولید شده و استفاده شده، مدیریت کیفیت آموزشی آموزگاران، مدیریت کیفیت روشهای مختلف تدریس، مدیریت کیفیت تکنولوژیهای استفاده شده ، مدیریت کیفیت فرایند ثبت نام و ارزیابی های اولیه، و مدیریت کیفیت یادگیری دانش آموزان، بخشهای مختلف کیفیت آموزش مدرسه فارسی آنلاین را تشکیل داده اند.
محتوای آموزشی داستان محور: در مدرسه فارسی آنلاین از کتاب های درسی آموزش و پرورش جمهوری اسلامی ایران، به دلایل متعدی چون کیفیت آموزشی پایین آنها، جذاب نبودن آنها و عدم تناسب با محیط رندگی واقعی بچه ها بخصوص آنانی که خارج از ایران زندگی می کنند، هیچ استفاده ای نمی شود. تلاش مداوم برای تدوین و بکارگیری هر چه بیشتر و موثرتر برای تولید و تدوین مطالب آموزشی داستانی برای آموزش فارسی به بچه ها، از مبانی آموزشی مدرسه فارسی آنلاین است.
روش تدریس بازی محور: یکی از اهداف اصلی ما ایجاد خاطره ای شیرین از یادگیری فارسی برای بچه ها است. روشهای تدریس بازی محور یکی از بهترین و البته پیچیده ترین روشهای تدریس برای بچه ها است. تلاش مداوم برای تدوین و بکارگیری هر چه بیشتر و موثرتر روشهای آموزشی بازی محور برای آموزش فارسی به بچه ها، از مبانی آموزشی مدرسه فارسی آنلاین است.
1- تفاوت آموزش فارسی در مدرسه فارسی آنلاین با دیگر مدارس فارسی حضوری خارج از کشور چیست؟
مدارس ایرانی یا فارسی زیادی در کشورها و شهرهای مختلف جهان فعال هستند. آنها به طور معمول هفته ای دو ساعت برای آموزش فارسی برای بچه های ایرانی یا فارس زبان کلاس تشکیل میدهند. تفاوت اصلی مدرسه فارسی آنلاین با آنها این است که این مدرسه آنلاین و موبایل است.
مدرسه فارسی آنلاین محدودیتهای مدارس فیزیکی مانند دسترسی، رفت و آمد، طولانی شدن دوره آموزش فارسی و ارایه آموزش تقریبا یکسان به بچههای متفاوت را ندارد. انعطاف آن از تمام کلاسهای خصوصی و مدارس فیزیکی بیشتر است ، به گونهای که برخی از دانش آموزان ما حتی در مسافرت و یا در ماشین نیز (به پیشنهاد خودشان) در کلاسهای ما حضور داشته داشته و مشارکت کامل داشته اند.
جذابیت روشهای تدریس و یادگیری ما به گونه ای بوده که دانش آموزان آن را بسیار دوست داشته و پیشرفت چشمگیری داشته اند. خوشبختانه خانواده ها هم بسیار راضی هستند و از ما حمایت کرده اند. برای دیدن نظرات والدین لطفا از بخش reviews صفحه فیسبوک مدرسه فارسی آنلاین بازدید فرمایید.
2- تفاوت آموزش فارسی در مدرسه فارسی آنلاین با آموزش توسط معلم خصوصی چیست؟
تدریس فارسی به بچهها توسط معلم خصوصی مزایای متنوعی دارد. یک مزیت مهم آن، تخصیص وقت کلاس به یک دانش آموز است. در این صورت سرعت تدریس و سرعت یادگیری می تواند یکسان شود و دانش آموز به اندازه توانایی و آمادگیش رشد کند. اما نقاط ضعفی هم برای دانش آموز و هم برای معلم دارد.
تدریس خصوصی فارسی باعث اتلاف وقت زیادی از دانش آموز، والدین و یا معلم (به دلیل رفت و آمد) می شود. این اتلاف وقت به افزایش هزینه تدریس و خسته شدن معلم یا دانش آموز میانجامد.
محدود شدن یادگیری به یک یا دو جلسه در هفته هم معمولا نتایج خوبی به بار نمی آورد. بچه ها معمولا مطالب تدریس شده را فراموش می کنند و طول دوره آموزشی طولانیتر از حد معمول خواهد شد. این موضوع در خیلی از مواقع باعث کاهش انگیزه دانش آموز خواهد شد.
یکی دیگر از مشکلات این است که، چنانچه معلم از آموزش بازی محور و روشهای خلاقانه تدریس استفاده نکند، تحمل کلاس خصوصی برای دانش آموز کلاس اولی سخت و این نوع آموزش برای آنها خسته کننده میشود.
این مشکلات در سیستم آموزشی مدرسه فارسی آنلاین تا حد زیادی حل شده است. رویکرد یادگیری موبایل به آموزش فارسی در مدرسه فارسی آنلاین، حداکثر سهولت و انعطاف در زمان، مکان، شیوه آموزش و تنوع در محتویات آموزشی را ایجاد کرده است. همچنین معلمان مدرسه فارسی آنلاین با روشهای خلاقانه و بازی محور، یادگیری را به فرآیندی لذت بخش و خاطره انگیز برای دانش آموزان تبدیل می کنند.
3– تفاوت مدرسه فارسی آنلاین با آموزش به وسیله فیلمهای آموزشی، نرم افزارهای کامپیوتری و اپلیکیشنهای موبایل چیست؟
فیلمها و انیمیشنهای مزایای متعددی دارند. آنها به طور نسبی انعطاف در زمان و مکان یادگیری را فراهم میآورند. اما چنانچه آموزش فارسی فقط با استفاده از ویدیوها، انیمیشنها و بازیهای آموزشی انجام شود، مشکلات متعددی به وجود می آید.
یکی از مشکلات این است که فیلمهای آموزشی، هوشمندی لازم برای درک ویژگیهای منحصر به فرد هر دانش آموز را ندارند. در نتیجه آموزش یکسانی را برای بچههای متفاوت ارایه می کنند.
مشکل دوم این است که آموزش مهارتهای پیچیده تر مانند نوشتن متن به بچه ها هم، بدون نظارت مستقیم معلم، کار بسیار مشکلی است. در واقع آموزش فارسی، بدون معلم خبره که ارتباط عاطفی و آموزشی لازم را با دانش آموز ایجاد کرده باشد بسیار سخت به نتیجه می رسد.
همچنین کیفیت محتویات سی دی ها و فیلمهای آموزشی بسیار متفاوت هستند و قضاوت کلی در این مورد را نمیتوان انجام داد. متاسفانه بعضی از فیلمهای آموزشی موجود فاقد حداقل کیفیت لازم هستند و استفاده از آنها نه تنها هیج کمکی نمیکند، بلکه ادامه یادگیری فارسی را با مشکلات مختلفی مواجه خواهد کرد.
این مشکلات در سیستم آموزشی مدرسه فارسی آنلاین حل شده است. هر دانش آموز ارتباط دوستانه، واقعی و زنده را با معلمش خواهد داشت. معلم بر فرآیند یادگیری نظارت کامل دارد و بازخوردهای لازم را با شیوههای خلاقانه ارایه خواهد داد. در سیستم آموزشی مدرسه فارسی آنلاین ، از فیلمها و انیمیشنهای طراحی شده خاص این مدرسه، به میزان لازم برای ارتقای کیفیت آموزش استفاده میشود.
4- آیا معلمهای غیر کلاس اول، می توانند به دانش آموز کلاس اول درس بدهند؟
تدریس فارسی به بچهها مهارت و دانش خاص خود را لازم دارد. آموزش مکالمه فارسی و آموزش خواندن و نوشتن فارسی به بچهها نیازمند هوش عاطفی، تجربه و دانش خاص این حوزه یعنی تسلط بر روشهای تدریس و یادگیری خواندن و نوشتن کلاس اول، روانشناسی کودک، توانایی برقراری ارتباط دوستانه و نزدیک با دانش آموز، خلاقیت، شاد بودن و … را لازم دارد. در صورت داشتن این قابلیتها، مهارتها و تجربه کافی پاسخ مثبت است. در صفحه مربوط به مدل آموزشی مدرسه فارسی آنلاین ، توضیحات بیشتری درباره این موضوع ارایه شده است.
5- آیا آموزش فارسی به فرزندان توسط پدر و مادر روشی مناسب است؟
کار بسیار سختی است و ریسک بالایی دارد. جدا از قابلیتها و دانشهای مورد اشاره در پرسش و پاسخ قبل، مشکل اصلی در این وضعیت، تداخل نقش مادر و معلم برای مادر، و فرزند و دانش آموز برای بچه ها است که معمولا مشکلات بسیاری را پدید می آورد. در نتیجه حتی با فرض داشتن تواناییها و مهارتهای لازم، تدریس توسط والدین توصیه نمی شود.